Οι ραγάδες είναι είτε ευθείες είτε ζιγκ ζαγκ γραμμές. Έχουν την τάση να είναι ροζ όταν πρωτοεμφανίζονται, ενώ όταν τις έχουμε για κάποιο καιρό γίνονται άσπρες. Η υφή αυτών των αποχρωματισμών είναι σαν τσιγαρόχαρτο. Φαίνεται λες και το δέρμα έχει τεντωθεί. Είναι πιο λεπτό σε αυτές τις περιοχές και η επιφάνεια είναι ανώμαλη. Οι ραγάδες αντιπροσωπεύουν απώλεια ή καταστροφή κολλαγόνου και ελαστικού ιστού. Οι ραγάδες είναι το αποτέλεσμα του τεντώματος του δέρματος σε μικρή χρονική περίοδο. Είναι πολύ εύκολο να τις αποκτήσετε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ή όταν παίρνετε πολλά κιλά.

stretching

Πώς μπορείτε να ξεφορτωθείτε τις ραγάδες;

Μπορείτε να βρείτε πολλά προϊόντα τα οποία έχουν δημιουργηθεί ειδικά για να θεραπεύσουν τις ραγάδες. Το πιο αποτελεσματικό προϊόν είναι το BioOil. Είναι ασφαλές να το χρησιμοποιείτε εάν είστε έγκυος ή όταν θηλάζετε. Περιέχει πολλές θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες οι οποίες εισχωρούν στο δέρμα σας και το θρέφουν από μέσα. Στο δεύτερο πράγμα που βοηθάει πολύ είναι στην αύξηση της ροής του αίματος στις εν λόγω περιοχές. Κάντε μασάζ στις ραγάδες με ένα σφουγγάρι όταν αρχίζετε το μπάνιο σας και έπειτα τρίψτε το λάδι στην περιοχή με κυκλικές κινήσεις.

Εάν δεν δουλέψει κανένας από αυτούς τους τρόπους, τότε πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα σαλόνι ομορφιάς για πιο προχωρημένες θεραπείες. Μπορείτε να κάνετε χημική απολέπιση, κατά την οποία γίνεται απολέπιση στις άνω στοιβάδες του δέρματος και εμφανίζεται το καινούργιο φωτεινό δέρμα. Κατά την διαδικασία της θεραπείας, το σώμα παράγει περισσότερο κολλαγόνο, οι ραγάδες γίνονται λιγότερο εμφανείς και στο τέλος φεύγουν εντελώς. Άλλη μία θεραπεία είναι το laser για την αφαίρεση των ραγάδων. Κατά αυτή την συνεδρία δεν θα πονέσετε και δεν χρειάζεται χρόνο ανάρρωσης.

Πώς να αποφύγετε τις ραγάδες;

Να θυμάστε πάντα να κάνετε μασάζ και να βάζετε ενυδατική κρέμα στο δέρμα σας. Με αυτόν τον τρόπο η επιδερμίδα σας θα παραμείνει ελαστική και λιγότερη επιρρεπής στην απώλεια κολλαγόνου. Προστατέψτε το δέρμα σας από μεταβολές της θερμοκρασίες και σιγουρευτείτε ότι τα ρούχα σας δεν πιέζουν υπερβολικά το δέρμα σας, ώστε να μπορεί να κυκλοφορήσει το αίμα σας χωρίς εμπόδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *