Τι είναι το Κερί Παραφίνης και γιατί είναι τέλειο για το Δέρμα;

Το κερί παραφίνης είναι ένα άοσμο συμπαγές παράγωγο από άνθρακα ή πετρέλαιο. Λιώνει σε θερμοκρασίες άνω των 37°C και είναι εκπληκτικά ενυδατικό. Χρησιμοποιείται ευρέως στην επεξεργασίας φαγητών καθώς δίνει στην σοκολάτα και στα γλυκά μία ωραία λάμψη. Για πολλά χρόνια, οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν κερί παραφίνης εξωτερικά για να βελτιώσουν την κατάσταση του δέρματός τους.

Το κερί παραφίνης για τα χέρια είναι μία υπέροχη θεραπεία ή οποία μπορεί αν ταιριάξει πολύ καλά με το οποιοδήποτε μανικιούρ. Το κερί παραφίνης βοηθάει στην ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος, ανακουφίζει τον πόνο στις αρθριτικές παθήσεις και ενυδατώνει βαθιά. Το ζεστό κερί διεισδύει στις άνω στοιβάδες της επιδερμίδας. Συστήνεται για όσους που έχουν ξηρά, σκασμένα χέρια. Κάνει το δέρμα πιο απαλό και καταπραΰνει τους ερεθισμούς. Εάν έχετε αγοράσει ένα ηλεκτρικό δοχείο για το κερί παραφίνης, χρησιμοποιήστε την χαμηλή ρύθμιση για να μην κάψετε τα χέρια σας. Αρχικά, προετοιμάστε το κερί λιώνοντάς το στο φουρνάκι. Χρειάζονται δύο ώρες για να λιώσετε κερί 4 ευρώ.

vosk na ruky1

Προσοχή, το κερί παραφίνης είναι εύφλεκτο, οπότε δεν μπορείτε να το αφήνετε ποτέ χωρίς επίβλεψη καθώς λιώνει. Ποτέ μη βάζετε το κερί στον φούρνο μικροκυμάτων και επίσης δεν πρέπει να το βάζετε σε εστίες στις οποίες δεν μπορείτε να ρυθμίσετε την θερμοκρασία. Πριν βουτήξετε τα χέρια σας στην ζεστή παραφίνη, αφαιρέστε όλα τα κοσμήματα σας, όπως βραχιόλια και το ρολόι σας. Όταν το κερί λιώσει εντελώς και έχει την επιθυμητή ζεστή θερμοκρασία, σιγά σιγά βάλτε το καθαρό, στεγνό σας χέρι μέσα στο υγρό και αφήστε το εκεί για μερικά δευτερόλεπτα. Έπειτα, βγάλτε το χέρι σας από την παραφίνη και βάλτε το σε μία πλαστική σακούλα.

Με την σακούλα, βάλτε το χέρι σας σε ένα υφασμάτινο γάντι και αφήστε το για 10-13 λεπτά. Μετά, αφαιρέστε το γάντι και την πλαστική σακούλα και βγάλτε απαλά το κερί από το χέρι σας. Χρησιμοποιήστε μία βαμβακερή πετσέτα για να αφαιρέσετε το λάδι που μπορεί να έχει μείνει. Όταν τελειώσετε με το πρώτο χέρι, μπορείτε να συνεχίσετε στο άλλο. Θα μείνετε έκπληκτες με το πόσο απαλό και ανανεωμένο θα είναι το δέρμα σας. Μπορείτε να κάνετε αυτήν την θεραπεία με κερί παραφίνης πριν το μανικιούρ σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *