Τι συμβαίνει όταν τοποθετούμε βλέννα σαλιγκαριού στο δέρμα; Εάν σας ακούγεται αηδιαστικό, θα αλλάξετε γνώμη αφού διαβάσετε την ανάρτηση. Διαθέτει πολλές καλλωπιστικές ιδιότητες και γι’ αυτό είναι συνηθισμένο στα προϊόντα περιποίησης. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα οφέλη της βλέννας σαλιγκαριού στην περιποίηση.

Ποιος ανακάλυψε την τέλεια δράση της βλέννας σαλιγκαριού στο δέρμα;

Η βλέννα σαλιγκαριού χρησιμοποιήθηκε από την αρχαιότητα. Ξεχάστηκε όμως, μέχρι που κάποιοι αγρότες το επανέφεραν στις ζωές μας. Είχαν μια φάρμα σαλιγκαριών και παρατήρησαν ότι η βλέννα του σαλιγκαριού έκανε το δέρμα πιο λείο και επουλωνόταν γρηγορότερα. Η έρευνα στη συνέχεια επιβεβαίωσε την ευεργετική δράση της βλέννας στο δέρμα.

Πόσο ηθικά σωστή είναι η εξαγωγή της βλέννας του σαλιγκαριού;

Δυστυχώς δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη βλέννα που εκκρίνει ένα σαλιγκάρι στην αυλή σας. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη βλέννα, γιατί πρέπει να είναι συγκεκριμένης μορφής. Πρέπει να εμπιστευτούμε τις εταιρείες καλλυντικών. Τα συστατικά ζωικής προέλευσης δημιουργούν πάντα αμφιβολίες. Ευτυχώς υπάρχουν πιστοποιημένες εταιρίες που επιβεβαιώνουν ότι κανένα ζώο δεν έχει βλαπτεί κατά τη διαδικασία της εξαγωγής.

Τι περιέχει η βλέννα του σαλιγκαριού;

Η βλέννα σαλιγκαριού είναι πλούσια σε:

Βιταμίνες Α, C και Ε – ονομάζονται και βιταμίνες της νεότητας για καλό. Προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες, μειώνουν τον κίνδυνο ασθενειών και έχουν αντιγηραντική δράση.

Κολλαγόνο – ωφελεί ολόκληρο το σώμα, ενυδατώνει τις αρθρώσεις, ελέγχει την αρτηριακή πίεση και ενισχύει την αναζωογόνηση των κατεστραμμένων κυττάρων. Όσον αφορά το δέρμα, το κολλαγόνο αυξάνει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα, λειαίνει τις ρυτίδες και αποτρέπει τη δημιουργία νέων.

Ελαστίνη – καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα, τονώνει το πρόσωπο και μειώνει τις ρυτίδες.

Γλυκολικό οξύ – απολεπίζει τα νεκρά κύτταρα και λειαίνει το δέρμα. Η συχνή χρήση πυκνώνει το χόριο και ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Αλλαντοΐνη – επανορθώνει και ενυδατώνει το δέρμα, καταπραΰνει τους ερεθισμούς και τις φλεγμονές.

Η βλέννα σαλιγκαριού είναι μια θρεπτική βόμβα για το δέρμα! Διατηρεί την επιδερμίδα νεανική και σφριγηλή και μας επιτρέπει να έχουμε καθαρό και τέλειο δέρμα για πολλά χρόνια.

Για ποιον είναι ιδανική η περιποίηση με βλέννα σαλιγκαριού;

Η βλέννα σαλιγκαριού είναι η καλύτερη επιλογή για τη γήρανση της επιδερμίδας. Το δέρμα αρχίζει να γερνάει πιο γρήγορα απ’ όσο πιστεύουν οι περισσότεροι: μετά τα 25! Εκτός από αυτό κάνει θαύματα σε όσους έχουν ακμή ή σημάδια αποχρωματισμών, ουλές και ραγάδες, καθώς μειώνει στο μέγιστο την ορατότητά τους. Επιπλέον καταπραΰνει τους ερεθισμούς μετά το ξύρισμα, επομένως είναι μια πολύ καλή επιλογή και για τους άνδρες.

Προϊόντα με βλέννα σαλιγκαριού. Τι πρέπει να προσέξετε;

Τώρα γνωρίζετε την υπέροχη δράση της βλέννας σαλιγκαριού, οπότε δε θα αποφεύγετε προϊόντα πλούσια σε αυτήν. Μπορείτε να πάρετε και μόνοι σας ένα τέτοιο προϊόν. Οι κορυφαίες προτάσεις μας είναι:

  • Mizon All In One Snail Repair Cream.
  • SMD Cosmetics Saromae Snail Secretion Cream.
  • Missha Super Aqua Cell Renew Snail Sleeping Mask.