Είναι μια ακριβή μάσκα προσώπου καλύτερη από τη φθηνότερη εναλλακτική λύση; Στην πραγματικότητα, δεν είναι η τιμή που έχει σημασία αλλά τα συστατικά και η ποιότητά τους. Ελέγξτε τις συνταγές για τις καλύτερες μάσκες προσώπου που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας!

Τα πειράματα με σπιτικά καλλυντικά είναι κάτι που απολαμβάνουν αρκετές γυναίκες. Κάνοντας τα δικά μας μείγματα κοινώς διαθέσιμων προϊόντων είναι μια δημιουργική δραστηριότητα που μπορεί να φέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα, για παράδειγμα ένα καλλυντικό που πραγματικά λειτουργεί!

Γιατί τα σπιτικά καλλυντικά είναι καλά;

Τα καλλυντικά DIY έχουν πολλά πλεονεκτήματα, πολλά από αυτά δεν είναι τόσο προφανή για εμάς. Πρώτα απ’ όλα, περιέχουν μόνο φυσικά συστατικά και δεν περιέχουν συντηρητικά ή άλλες επιβλαβείς ουσίες. Συνήθως βασίζονται σε έλαια, γιαούρτι ή υδρολάσματα, σε αντίθεση με τα έτοιμα αυτά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού. Τα χειροποίητα καλλυντικά είναι πιο αποτελεσματικά καθώς ενεργούν στο σώμα μας με συμπυκνωμένα συστατικά που ταιριάζουν απόλυτα με τις ανάγκες μας.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των καλλυντικών που κατασκευάζονται στο σπίτι είναι η τιμή τους: μια μάσκα DIY είναι φθηνότερη από τη μάσκα ενός γνωστού εμπορικού σήματος που αγοράστηκε σε ένα φαρμακείο. Επιπλέον, μπορούμε να την προετοιμάσουμε οποιαδήποτε στιγμή χωρίς να φύγουμε από το σπίτι μας.

Οι καλύτερες σπιτικές μάσκες προσώπου

Τί να προσθέσετε στην σπιτική μάσκα; Πώς να υην φτιάξετε; Αντί να σκέφτεστε τις επόμενες συνταγές, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να φτιάχνετε τη δική σας μάσκα προσώπου και να την δοκιμάζετε στο δέρμα σας. Εδώ είναι οι τρεις καλύτερες συνταγές.

  • Μάσκα αβοκάντο
    Το αβοκάντο, που μοιάζει με πράσινο αχλάδι, είναι μια πολύ γνωστή πηγή φυλλικού οξέος, απαραίτητα λιπαρά οξέα, βιταμίνες (Α, Β, C, Ε, Η και Κ) και μεταλλικά στοιχεία (μαγνήσιο, χαλκό, σίδηρο, κάλιο και ασβέστιο). Αυτός ο καρπός είναι ιδανικός για μάσκα προσώπου, καθώς σε αυτή τη μορφή όλα τα θρεπτικά συστατικά του θα προσφερθούν απευθείας στο δέρμα μας.
    Πώς να φτιάξετε μάσκα προσώπου αβοκάντο; Πατήστε ή ανακατέψτε ώριμα αβοκάντο, προσθέστε 2 κουταλιές φυσικό γιαούρτι και μερικές σταγόνες βιταμίνης Ε (μπορούν να αγοραστούν από φαρμακείο). Το μείγμα θα πρέπει να εφαρμόζεται στο πρόσωπό σας για αρκετά λεπτά και μετά να πλένεται με χλιαρό νερό.
  • Μάσκα βρώμης
    Ένα άλλο πολύτιμο συστατικό είναι η βρώμη, η οποία έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε μέταλλα (σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο), βιταμίνες της ομάδας V και βιταμίνη Ε που είναι αντιοξειδωτική – καμία άλλη νιφάδα δεν είναι τόσο πλούσια πηγή θρεπτικών ουσιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η βρώμη χρησιμοποιείται συνήθως για σπιτικές μάσκες προσώπου.
    Πώς να φτιάξετε μάσκα προσώπου βρώμης; Οι νιφάδες πρέπει να προετοιμαστούν – προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας νερό σε 3 κουταλιές νιφάδες, καλύψτε και αφήστε να κρυώσουν. Στη συνέχεια, προσθέστε υγρό μέλι στο μείγμα. Τώρα μπορείτε να εφαρμόσετε τη μάσκα στο πρόσωπό σας, στο λαιμό και στο λαιμόκομμα. Πλύνετε μετά από 20 λεπτά με χλιαρό νερό.
  • Μάσκα προσώπου μπανάνας
    Σε κάθε σπίτι υπάρχει μια υπερβολικά ώριμη μπανάνα η οποία δεν θα καταναλωθεί ποτέ. Μην την πετάξετε! Αυτά τα φρούτα είναι ιδανικά για μια μάσκα προσώπου, επειδή περιέχουν μεγάλες ποσότητες β-καροτένιου, βιταμίνες Β, βιταμίνη C και μέταλλα (κάλιο, μαγνήσιο, σελήνιο, χαλκό, ψευδάργυρο, σελήνιο, φθόριο, μαγγάνιο και ιώδιο).
    Πώς να φτιάξετε μάσκα μπανάνας; Είναι εύκολο. Ανακατέψτε την μπανάνα με ένα πιρούνι ή μπλέντερ και στη συνέχεια προσθέστε τον κρόκο και ένα κουταλάκι του γλυκού υγρού μελιού. Η μάζα πρέπει να εφαρμόζεται στο πρόσωπο και να περιμένετε περίπου 15 λεπτά. Πλύνετε με χλιαρό νερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *