Η επιδερμίδα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος και το πρώτο πράγμα που βλέπει κάποιος όταν συναντάει κάποιον. Εκτός από την προστατευτική της λειτουργία, είναι επίσης ένας από τους καθρέφτες της υγείας μας. Ένα όμορφο δέρμα είναι υγιές, γεμάτο λάμψη και απαλότητα.

Οι πέντε βασικοί τύποι επιδερμίδας

Υπάρχουν πέντε βασικοί τύποι επιδερμίδας και ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες: Κανονικός, ξηρός, λιπαρός, μικτός και ευαίσθητος. Αναγνωρίζοντας τον τύπο της επιδερμίδας σας, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την προσωπική σας περιποίηση της επιδερμίδας και να βρείτε τα προϊόντα που σας ταιριάζουν καλύτερα.

Κανονική Επιδερμίδα

Η κανονική επιδερμίδα είναι μαλακή, λεία και φωτεινή. Έχει καλή κυκλοφορία του αίματος και δεν παρουσιάζει τακτικά ακμή ή άλλες ατέλειες. Οι άνθρωποι με αυτόν τον τύπο επιδερμίδας πρέπει να την ενυδατώνουν τακτικά.

Ξηρή Επιδερμίδα

Η ξηρή επιδερμίδα είναι ένα συνηθές πρόβλημα, ειδικά το χειμώνα. Αυτός ο τύπος επιδερμίδας μπορεί να φαίνεται χονδρός, άσπρος, ή μπορεί να παρουσιάζει έλκη ή σκασίματα. Αυτοί με ξηρή επιδερμίδα πρέπει να ενυδατώνουν και να τρέφουν την επιδερμίδα τους καθημερινά.

Λιπαρή Επιδερμίδα

Η λιπαρή επιδερμίδα εμφανίζεται γυαλιστερή και μπορεί να έχει ατέλειες και μεγάλους πόρους. Αυτός ο τύπος επιδερμίδας χρειάζεται αποτελεσματικό καθαρισμό και προσεκτικό χειρισμό για να αποφύγει την παραγωγή περιττού σμήγματος.

Μικτή Επιδερμίδα

Η μικτή επιδερμίδα είναι μια μίξη ξηρής και λιπαρής. Προκειμένου να περιποιηθείτε αυτόν τον τύπο επιδερμίδας, μπορεί να χρειαστεί να συνδυάσετε προϊόντα που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις και των δύο τύπων επιδερμίδας.

Ευαίσθητη επιδερμίδα

Η ευαίσθητη επιδερμίδα μπορεί να είναι δύσκολη στον χειρισμό, καθώς μπορεί να αντιδρά να πολλές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας. Πρέπει να χρησιμοποιείτε προϊόντα που είναι ειδικά φτιαγμένα για ευαίσθητη επιδερμίδα και να αποφεύγετε τα ισχυρά συστατικά.

Ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας σας, πρέπει να θυμάστε ότι η περιποίηση της επιδερμίδας δεν πρέπει να είναι κουραστική ή δύσκολη. Πρέπει να είναι μια στιγμή για εσάς, μια στιγμή που μπορείτε να απολαύσετε. Καλύτερη περιποίηση της επιδερμίδας σημαίνει καλύτερη υγεία και περισσότερη αυτοεκτίμηση.