Νιώθετε ότι το πρόσωπό σας δεν καθαρίζεται σωστά και ότι το ντεμακιγιάζ αποτυγχάνει; Ή μήπως έχετε συχνά σημάδια ή ερεθισμούς λόγω λανθασμένης επιλογής καλλυντικών με λάθος σύνθεση; Μάθετε για τα φυσικά προϊόντα ντεμακιγιάζ – ίσως βρείτε κάτι που θα σας βοηθήσει στην καθημερινότητά σας.

Ποια είναι τα φυσικά καλλυντικά για ντεμακιγιάζ;

Οι περισσότεροι άνθρωποι συσχετίζουν το φυσικό ντεμακιγιάζ με έλαια – πράγματι τα έλαια καθαρίζουν εις βάθος και με φυσικό τρόπο (διαδικασία που ονομάζεται OCM), αλλά αυτά δεν είναι τα μόνα καλλυντικά με φυσική σύνθεση που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ντεμακιγιάζ. Αν σας αρέσει η διαδικασία OCM τότε σίγουρα θα σας αρέσουν και τα υπόλοιπα φυσικά καλλυντικά ντεμακιγιάζ.

Φυσικό υγρό μισελέρ για ντεμακιγιάζ

Το υγρό μισελέρ είναι το πιο δημοφιλές και πιο συχνά επιλεγμένο ντεμακιγιάζ. Είναι διαθέσιμο και σε φυσική εκδοχή, χωρίς παραβένες και συνθετικές ουσίες. Περιέχει άφθονα μικκύλια – τα σωματίδια πιάνουν τη βρωμιά, τη σκόνη και τις τοξίνες, όπως και τα υπολείμματα των καλλυντικών. Επίσης το νερό μισελέρ έχει αναζωογονητική, μαλακτική και καταπραϋντική δράση.

Ποιο φυσικό προϊόν μισελέρ είναι καλύτερο για σας; Πρέπει να δοκιμάσετε εκχυλίσματα λουλουδιών και βοτάνων, π.χ. υγρό μισελέρ από φιλύρα ή λεβάντα. Το ευαίσθητο δέρμα θα ανταποκριθεί στο νερό μισελέρ με αλόη και χαμομήλι, ενώ το λιπαρό δέρμα προτιμά το φασκόμηλο, την τσουκνίδα ή το εκουίζετο.

Φυσικό γαλάκτωμα καθαρισμού

Το γαλάκτωμα καθαρισμού είναι ένα κλασικό καλλυντικό ντεμακιγιάζ – είναι το πρώτο καλλυντικό που χρησιμοποιήθηκε για ντεμακιγιάζ και θεωρείται τοπ στον καθαρισμό του δέρματος, μέχρι που το εκτόπισε το υγρό μισελέρ. Το φυσικό γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ είναι ελαφρύ και με απαλή υφή. Είναι τέλειο για ευαίσθητους, ξηρούς και ευαίσθητους τύπους δέρματος. Βοηθά και στην ερυθροδερμία. Το γαλάκτωμα δημιουργείται από τον συνδυασμό γαλακτωματοποιητών σε μορφή ελαιώδους και υδατικής φάσης. Η λειτουργία του είναι να καθαρίζει το δέρμα ήπια από τις βρωμιές και τα καλλυντικά. Το φυσικό γαλάκτωμα δεν περιέχει ισχυρές καθαριστικές ουσίες, (δε θα βρείτε αμφιλεγόμενα συστατικά, όπως SLS, SCS, SLES) επομένως δε διαταράσσει το φυσικό προστατευτικό φράγμα του δέρματος. Τα φυσικά συστατικά του γαλακτώματος περιποιούνται την επιδερμίδα, την καταπραΰνουν, ενώ παράλληλα προστατεύουν από τη φθορά.

Πώς να χρησιμοποιήσετε γαλάκτωμα καθαρισμού;

Εάν έχετε ξηρό δέρμα, τοποθετήστε πάνω στο βαμβάκι το γαλάκτωμα της επιλογής σας και σκουπίστε το δέρμα, έτσι ώστε τα καλλυντικά να διαλυθούν και να απορροφηθούν από το βαμβάκι. Για να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα καλλυντικών, χρησιμοποιήστε μερικά βαμβάκια. Με αυτόν τον τρόπο θα καθαρίσετε καλά το δέρμα. Μετά το ντεμακιγιάζ πλύνετε το πρόσωπο με νερό ή με ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου, για να αφαιρεθούν και τα υπολείμματα από το γαλάκτωμα.
Υπάρχει μια άλλη μέθοδος για τις μικτές επιδερμίδες – εφαρμόστε το γαλάκτωμα απευθείας στο πρόσωπο, όπως θα κάνατε με ένα τζελ προσώπου ή μια κρέμα. Μετά κάντε ένα χαλαρό μασάζ προσώπου για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος και να διαλυθούν τα καλλυντικά. Πρέπει να ξεπλύνετε το γαλάκτωμα από το πρόσωπο και να επαναλάβετε τη διαδικασία εάν χρειάζεται. Αφού αφαιρέσετε το γαλάκτωμα, πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα τζελ ή χρησιμοποιήστε τόνερ για να εξισορροπήσετε το ph.