Γιατί είναι τόσο σπάνια τα δυνατά, όμορφα νύχια; Το τζελ τα ισχυροποιεί, αλλά παράλληλα τα φθείρει με την πάροδο του χρόνου. Αν θέλετε περιποιημένα άκρα και τα φυσικά σας νύχια σε τέλεια κατάσταση, διαβάστε μερικούς δοκιμασμένους και αξιόπιστους τρόπους για να το πετύχετε!

Γιατί σπάνε τα νύχια;

Τα νύχια είναι ανθεκτικά από τη φύση τους, αλλά μόλις αρχίσουν να χειροτερεύουν, είναι δύσκολο να αποτραπεί αυτή η κατάσταση. Συνήθως προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα του σπασίματος και της ευθραυστότητας των νυχιών, χωρίς να ξέρουμε πως. Οι αιτίες φθοράς των νυχιών είναι:

  • διατροφή χωρίς τη βέλτιστη ποσότητα θρεπτικών συστατικών (ειδικότερα το πυρίτιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνες Β),
  • δεν ενυδατώνει τα χέρια και τα νύχια,
  • υγρασία, κρύος καιρός, ξηρός αέρας, λοιπές καιρικές συνθήκες,
  • συχνό μούλιασμα νυχιών,
  • αφαίρεση με βάση το ασετόν και βερνίκια νυχιών με ουσίες που φθείρουν τα νύχια,
  • μη χρήση βάσης μανικιούρ,
  • χρήση απορρυπαντικών χωρίς γάντια,
  • λάθος λιμάρισμα νυχιών.

Πώς να θρέψετε τα νύχια; Όχι μόνο μετά το μανικιούρ τζελ

1. Κρέμες νυχιών και παρανυχίδων

Μια ποιοτική κρέμα νυχιών και παρανυχίδων είναι ιδανική για να προστατεύσει τα νύχια από την ανάπτυξη παρανυχίδων και παράλληλα χαρίζει ελαστικότητα στα νύχια, θρέφει και προστατεύει από τη φθορά.

2. Αγνά φυτικά έλαια

Αν ψάχνετε κάτι που ενυδατώνει τα αφυδατωμένα νύχια, τότε χρειάζεστε οργανικά λάδια, τα οποία είναι πιο ισχυρά. Χρησιμοποιήστε ισχυρά ενυδατικό λάδι χοχόμπα ή παχύρρευστο, αντισηπτικό και με εντατική θρέψη καστορέλαιο. Μπορείτε να αγοράσετε ένα έτοιμο μείγμα λαδιών ή να πάρετε μερικά φυσικά λάδια και να τα ανακατέψετε όπως θέλετε.

3. Μούλιασμα χεριών και νυχιών

Είτε το πιστεύετε είτε όχι και τα νύχια λατρεύουν το λουτρό. Δεν τους αρέσουν τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιείτε κάθε φορά που καθαρίζετε. Αν θέλετε να δυναμώσετε γρήγορα τα εύθραυστα νύχια, κάντε συχνά λουτρό. Αυτό το είδος θεραπείας των νυχιών πρέπει να βασίζεται σε φυσικές ουσίες, απαραίτητες για την επανόρθωση και την ενίσχυση των νυχιών. Ανακατέψτε αργανέλαιο, λάδι αβοκάντο, τζελ λιναρόσπορων ή τζελ αλόης, μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και μια κουταλιά μέλι. Μουλιάστε τα νύχια για περίπου 10 λεπτά. Αυτή η θρεπτική θεραπεία ενδυναμώνει τα νύχια. Επαναλάβετε μία ή δύο φορές τη βδομάδα.

4. Μαλακτικό νυχιών

Έχει οπαδούς και αντιπάλους. Εμείς είμαστε φαν της προστατευτικής στρώσης μαλακτικού νυχιών. Πρέπει όμως να αποτελείται από θρεπτικά συστατικά. Υπάρχουν πολλά προϊόντα που δεν περιέχουν επιβλαβείς φθαλικές ενώσεις και έχουν ένα διακριτικό χρώμα, βοηθώντας τα νύχια να φαίνονται όμορφα και περιποιημένα. Το Avon Conditioner έχει ένα διακριτικό ροζ-μπεζ χρώμα και είναι τέλειο.

5. Ζελατίνη για πιο δυνατά νύχια

Η ζελατίνη είναι ένα πολύ θρεπτικό και ενδυναμωτικό προϊόν. Διαλύστε μια κουταλιά σκόνη ζελατίνης σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό. Μετά από περίπου 10 λεπτά το μείγμα πήζει και τότε μπορείτε να το ζεστάνετε για 2 λεπτά. Μουλιάστε τα νύχια περίπου για 15 λεπτά. Κάντε τη θεραπεία κάθε δεύτερη μέρα για δύο βδομάδες.

Σύντομος οδηγός για υγιή νύχια

  • να ακολουθείτε πάντα την ίδια κατεύθυνση στο λιμάρισμα των νυχιών,
  • χρησιμοποιήστε λίμα για νύχια από γυαλί ή χαρτί,
  • να χρησιμοποιείτε πάντα μαλακτικό/βάση πριν το βερνίκι νυχιών,
  • μην μουλιάζετε τα νύχια πολύ ώρα,
  • να θρέφετε τα νύχια συχνά με μαλακτικό.