Μπορείτε να λιπάνετε οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας. Ξέρουμε ότι τα λάδια χρησιμοποιούνται κατά κόρον στην φροντίδα του δέρματος. Τώρα, η λίπανση των μαλλιών γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Συνεχίστε το διάβασμα εάν δεν έχετε ξανακούσει για αυτή την υπέροχη μέθοδο φροντίδας των μαλλιών.

Η λίπανση των μαλλιών συστήνεται για όσους έχουν κατεστραμμένα, ξηρά, φριζαρισμένα μαλλιά. Μπορεί αποτελεσματικά να βελτιώσει την κατάσταση και την όψη των μαλλιών σας σε μικρό χρονικό διάστημα. Τα θετικά αποτελέσματα είναι εμφανή αμέσως μετά από την πρώτη θεραπεία. Ανάλογα με το λάδι που θα χρησιμοποιήσετε, θα επιτύχετε διαφορετικά αποτελέσματα. Πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερα για τα κατσαρά μαλλιά από το να χρησιμοποιείτε ενυδατικό λάδι.

olejovanie2

Ποια είναι τα οφέλη της λίπανσης των μαλλιών

Έχει αποδειχθεί ότι τα λάδια που χρησιμοποιούνται εξωτερικά κάνουν τα μαλλιά να αναπτύσσονται πιο γρήγορα και να γίνονται πιο μακριά. Μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην τριχόπτωση. Όσοι έχουν κατεστραμμένα μαλλιά θα χαρούν να μάθουν ότι η λίπανση των μαλλιών, θρέφει τα μαλλιά και τα ενυδατώνει σε βάθος. Τα λάδια συχνά χρησιμοποιούνται σαν μαλακτικά τα οποία δεν χρειάζεται να τα ξεπλένετε. Μπορείτε επίσης να καταπολεμήσετε το φριζάρισμα βάζοντας μία μικρή ποσότητα λαδιού καρύδας στα μαλλιά σας.

olejovanieΤα πιο δημοφιλή λάδια που χρησιμοποιούνται στα μαλλιά είναι το λάδι καρύδας και το αργανέλαιο. Το λάδι καρύδας συστήνεται για όλους τους τύπους μαλλιών, ενώ αντίθετα το αργανέλαιο λειτουργεί καλύτερα στα κατσαρά μαλλιά. Μπορείτε να βάλετε το λάδι μόνο στις άκρες ή εάν θέλετε κατά μήκος όλης της τρίχας. Πρέπει έπειτα να περιμένετε λίγο ώστε να απορροφηθούν εντελώς τα θρεπτικά συστατικά. Όσο περισσότερο αφήσετε το λάδι, τόσο το καλύτερο. Ο ελάχιστος χρόνος που πρέπει να το αφήσετε είναι 30 λεπτά. Εάν τυλίξετε τα μαλλιά σας με μία βαμβακερή πετσέτα, τότε θα επιτρέψετε στα λάδι να διεισδύσει πιο αποτελεσματικά στα μαλλιά σας.

Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός όσον αφορά το λάδι που θα βάλετε. Τα περισσότερα λάδια έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και βοηθούν στην καταπολέμηση της πιτυρίδας και άλλων δερματικών προβλημάτων. Εάν θέλετε τα μαλλιά σας να είναι απαλά και λαμπερά, μπορείτε να αφήσετε το λάδι στα μαλλιά σας όλη την νύχτα. Βάλτε μία μεγάλη πετσέτα στο μαξιλάρι σας ώστε να μην αφήσουν τα μαλλιά σας λεκέδες στο μαξιλάρι. Για να αφαιρέσετε το λάδι, πλύντε τα μαλλιά σας με ένα απαλό σαμπουάν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *