Εάν θέλετε να αφαιρέσετε τις πλεονάζουσες τρίχες, πρέπει να αρχίσετε κάνοντας απολέπιση στο δέρμα σας, ώστε να φύγουν τα νεκρά κύτταρα και όλες τις ατέλειες. Τότε το δέρμα θα είναι λείο και θα εμφανιστούν όλες οι τρίχες. Εάν χρησιμοποιείτε ξυραφάκι, βεβαιωθείτε ότι είναι καινούργιο ή ότι είναι αποστειρωμένο. Ποτέ μην ξυρίζεστε όταν το δέρμα είναι στεγνό. Είναι πολύ επώδυνο και το πιο πιθανό είναι να βγουν κοκκινίλες που θα σας προκαλέσουν φαγούρα. Ιδανικά, κάντε ένα ζεστό μπάνιο πριν αφαιρέσετε τις τρίχες. Είναι δύσκολο να τις ξεφορτωθείτε όταν είναι άκαμπτες. Εάν περάσετε τουλάχιστον 10 λεπτά σε ζεστό νερό, τόσο το δέρμα σας όσο και οι τρίχες σας θα γίνουν πιο απαλά και ελαστικά.

Το να διαλέξετε το κατάλληλο ξυραφάκι κάνει όλη την διαφορά. Αγοράστε ένα ξυραφάκι που να προορίζεται για το ευαίσθητο δέρμα των γυναικών, αλλά παράλληλα να είναι αρκετά κοφτερό ώστε να αφαιρεί όλες τις τρίχες. Πολύ καλά είναι τα ξυραφάκια με κινούμενες κεφαλές που προσαρμόζονται στην επιφάνεια του δέρματος. Σε καθαρό, υγρό δέρμα, βάλτε μία λεπτή στρώση αφρό ξυρίσματος. Εάν αγοράσετε κάποιον που προορίζεται για άντρες, τότε τα πόδια σας και οι άλλες περιοχές στο σώμα σας δεν θα μυρίζουν γυναικεία. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε κάποια αποτριχωτική συσκευή, μην βρέξετε το δέρμα σας. Οι τρίχες αφαιρούνται εύκολα όταν το δέρμα είναι εντελώς στεγνό.

Depilácia2

Πώς να προετοιμάσετε το δέρμα σας για αποτρίχωση με laser; Αρχικά, πρέπει να το κάνετε στον χώρο κάποιας αισθητικού, ιδανικά το χειμώνα ή νωρίς την άνοιξη, όταν το δέρμα δεν έχει μαυρίσει ακόμα. Το καλύτερο μήκος για την τρίχα είναι 2-3 mm πάνω από την επιφάνεια του δέρματος. Θυμηθείτε να μην βάλετε lotion ή κρέμα στα σημεία που θέλετε να αποτριχώσετε. Επίσης, μην χρησιμοποιήσετε scrub ή οποιαδήποτε άλλη χημική απολέπιση για τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την θεραπεία. Οι τρίχες σας θα συνεχίσουν να πέφτουν για δύο εβδομάδες μετά την συνεδρία. Για να έχετε μόνιμα αποτελέσματα, θα πρέπει να επαναλάβετε την διαδικασία τουλάχιστον 6 φορές. Η θεραπεία με laser είναι ένας από τους πιο ακριβούς τρόπους αποτρίχωσης. Ανάλογα με την περιοχή του σώματος, μία συνεδρία μπορεί να κοστίσει πάνω από 50 ευρώ.

Πολλές κοπέλες παραπονιούνται ότι έχουν μικρά κόκκινα σπυράκια ή εξανθίματα μετά την αποτρίχωση. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι όταν αφαιρείτε τρίχες από την ρίζα, μετά μένει ένα μικρό κενό στο δέρμα. Ένα σύνηθες λάθος που κάνουν πολλές γυναίκες είναι να βάζουν ενυδατική κρέμα, lotion ή κάποιο άλλο καλλυντικό στην περιοχή που μόλις αποτρίχωσαν, με αποτέλεσμα να φράζουν τους πόρους. Το σώμα αντιδρά άμεσα δημιουργώντας οίδημα και κόκκινα σημάδια. Όταν έχετε ολοκληρώσει την αποτρίχωση, μην τρίβετε κρέμες στα δέρμα σας για κάποιες ώρες, ώστε να έχει χρόνο το δέρμα σας να επουλωθεί. Εάν θέλετε να βάλετε κάποια κρέμα μαυρίσματος, πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον μία ημέρα, αλλιώς θα έχετε μαύρα στίγματα σε όλη την μαυρισμένη περιοχή.

Αφρός Ξυρίσματος – Καν’ το μόνος σου

Όπως προείπαμε, δεν είναι καλό να ξυρίζετε τις τρίχες σας όταν το δέρμα σας είναι στεγνό. Ξέρετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας αφρό ξυρίσματος; Αναμείξτε μία κούπα με το παλιό σας σαμπουάν, λίγες κουταλιές μαλακτικό και ελάχιστο λάδι καρύδας. Κουνήστε όλα τα υλικά καλά και χύστε το μείγμα στα μπουκάλι. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αιθέρια έλαια τα οποία θα δράσουν σαν αντισηπτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *