Η κρέμα είναι ένα βασικό καλλυντικό για το πρόσωπο που χρησιμοποιείται τόσο από γυναίκες όσο και από άνδρες. Ξέρετε ότι είναι αναποτελεσματική αν δεν ταιριάζει με τον τύπο του δέρματός μας;!

Ο πρώτος και ο σημαντικότερος κανόνας της περιποίησης επιδερμίδας λέει ότι δεν υπάρχουν καθολικά καλλυντικά. Κάθε ένας από εμάς πρέπει να παρακολουθεί προσεκτικά το δικό του δέρμα για να γνωρίσει τον τύπο και τις ανάγκες του, και στη συνέχεια να επιλέξει ένα προϊόν με τη σωστή σύνθεση, συνοχή και δράση. Το ίδιο ισχύει και για την κρέμα προσώπου.

Ποια κρέμα προσώπου νε επιλέξετε;

Είναι σημαντικό να σκεφτούμε την επιλογή της κρέμας που θέλουμε να αγοράσουμε. Είναι καλό να προσέχετε κάτι περισσότερο από την τιμή και το εμπορικό σήμα. Αυτό που είναι σημαντικότερο και έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στα αποτελέσματα είναι κρυμμένο μέσα στη συσκευασία. Είναι καλή ιδέα να επιλέξετε καλλυντικά με μια απλή σύνθεση στην οποία υπάρχουν μόνο ουσίες που γνωρίζουμε και γνωρίζουμε πώς λειτουργούν. Εάν ο κατάλογος INCI είναι πολύ μακρύς και ανυπολόγιστος, είναι καλύτερο να αντικαταστήσετε αυτά τα καλλυντικά με ένα σπιτικό σκεύασμα – τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πιο αδύναμα, αλλά θα είμαστε βέβαιοι ότι τα συστατικά που χρησιμοποιούμε είναι φυσικά και το προϊόν δεν περιέχει συντηρητικά και δυνητικά ερεθιστικές ουσίες.

Η καλύτερη κρέμα για ξηρό δέρμα

Ποια κρέμα για να επιλέξετε όταν το δέρμα μας είναι πολύ ξηρό; Μία που ενυδατώνει έντονα (π.χ. υαλουρονικό οξύ, το οποίο συνδυάζει μόρια νερού στο δέρμα και δεν τους επιτρέπει να διαφύγουν), αλλά επίσης μειώνει την δυσάρεστη ένταση του δέρματος και καταπραΰνει τους ερεθισμούς. Θα πρέπει επίσης να περιέχει μερικές βιταμίνες και μέταλλα, χάρη στις οποίες το ξηρό δέρμα θα είναι ομαλό, λαμπερό και απαλό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κρέμα για ξηρό δέρμα πρέπει να έχει πλούσιο, παχύτερο τύπο αλλά ταυτόχρονα να απορροφάται καλά.

Η σωστή κρέμα για ώριμο δέρμα

Στην περίπτωση του ώριμου δέρματος, η επιλογή της κρέμας προσώπου είναι πολύ πιο δύσκολη από οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, επειδή η ώριμη επιδερμίδα απαιτεί περιεκτική φροντίδα. Είναι σημαντικό να ενυδατώνει, να τρέφει, να καταπραΰνει τους ερεθισμούς, να αναζωογονεί και επίσης να παρέχει αντιγηραντικές επιδράσεις. Για το λόγο αυτό, μια ιδανική κρέμα προσώπου για ώριμη επιδερμίδα έχει μια ελαφριά φόρμουλα που αποτελείται από ένα συγκεντρωμένο σύνολο συστατικών – βιταμίνες (ειδικά «η βιταμίνη της νεολαίας» – βιταμίνη Ε), μέταλλα, λιπαρά οξέα, πεπτίδια, συνένζυμο Q10, κολλαγόνο κλπ. Όλα αυτά είναι υπεύθυνα για την αποκατάσταση της σταθερότητας του δέρματος.

Η τέλεια κρέμα για κουρασμένο δέρμα

Το κουρασμένο δέρμα είναι αφυδατωμένο, θαμπό, άγριο, με χαρακτηριστικές σακούλες κάτω από τα μάτια και μαύρους κύκλους. Ποια κρέμα θα ήταν η καλύτερη για τέτοιο δέρμα; Μία που θα αποκαταστήσει την κατάστασή του. Θα πρέπει να περιέχει ένα σύνολο φυσικών συστατικών με αποτέλεσμα την πολύ έντονη θρέψη, την ενυδάτωση, την αναγέννηση και τη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας (χάρη στην οποία το δέρμα αποκτά ένα υγιές χρώμα και οι μαύροι κύκλοι εξαφανίζονται).

Η τέλεια κρέμα για λιπαρό δέρμα και δέρμα με ακμή

Το πιο συνηθισμένο λάθος στη φροντίδα της λιπαρής επιδερμίδας με την τάση ακμής είναι η χρήση μεγάλου όγκου προϊόντων μακιγιάζ, τα οποία υποτίθεται ότι αφαιρούν λάμψη, καλύπτουν τις ατέλειες του δέρματος και ακόμα και τον τόνο του δέρματος. Ωστόσο, το πιο σημαντικό εδώ είναι η κρέμα προσώπου – το υπερβολικό μακιγιάζ μπορεί να βλάψει μόνο την κατάσταση του δέρματός σας. Ποια συστατικά θα πρέπει να περιέχει η κρέμα για δέρμα επιρρεπή σε ακμή; Αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και καθαριστικές ουσίες που επίσης σφίγγουν τους πόρους, ρυθμίζουν τους σμηγματογόνους αδένες και επίσης ενυδατώνουν και θρέφουν το πρόσωπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *