Τα Superfoods έχουν γίνει πολύ διάσημα τα τελευταία χρόνια. Έχει γίνει πλέον της μόδας να αγοράζουμε και να τρώμε αυτού του είδους τα προϊόντα. Γνωρίζουμε όμως τι τρώμε ή απλά ακολουθούμε το πλήθος;

Το έδαφος δεν περιέχει πλέον θρεπτικά συστατικά. Πριν 100 χρόνια, οι άνθρωποι μπορούσαν να πάρουν όλες τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία από τα φαγητά που καλλιεργούσαν. Σήμερα, ο πολιτισμός μας λιμοκτονεί για θρεπτικές ουσίες, οι οποίες λείπουν από την διατροφή των ανθρώπων. Τα συμπληρώματα ποτέ δεν ήταν τόσο σημαντικά για την υγεία μας από όσο είναι αυτή την στιγμή. Μπορούμε να πάρουμε όλες τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία με ένα χάπι, αλλά μόνο μία μικρή ποσότητα από αυτά απορροφώνται από το σώμα μας. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από ασθένειες οι οποίες πριν κάποια χρόνια δεν ήταν τόσο κοινές. Νιώθουμε μία ακαταμάχητη επιθυμία να φάμε, αλλά ταυτόχρονα, ανεξάρτητα από το πόσο τρώμε δεν παίρνουμε αυτά που χρειαζόμαστε. Οι επιστήμονες λένε ότι ουσιαστικά λιμοκτονούμε. Τα superfoods μπορούν να μας προσφέρουν όλα τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε και τα οποία δεν μπορούμε να βρούμε σε μία τυπική διατροφή.

superfood

Τι είναι τα superfoods;

Τα Superfoods μπορεί να είναι λαχανικά ή φρούτα πλούσια σε θρεπτικές ουσίες και χαμηλά σε θερμίδες.

Τα Superfoods μπορεί να περιέχουν μέχρι και 100 φορές περισσότερα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες από ένα συνηθισμένο γεύμα.

Τα Superfoods δεν είναι επεξεργασμένα ή τεχνητά. Είναι πάντα φυσικά.

Χάρη στο γεγονός ότι τα περισσότερα superfoods τρώγονται ωμά – είναι επίσης πλούσια σε ίνες και χαμηλά σε γλυκαιμικό δείκτη.

Εάν τρώτε τακτικά superfoods, όπως μούρα, μπορείτε να χάσετε βάρος και να αντιστρέψετε κάποιες ασθένειες.

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή superfoods;

Το αβοκάντο είναι γεμάτο λουτεΐνη, η οποία μπορεί να βελτιώσει την ανθρώπινη όραση και να ενισχύσει το νευρικό σύστημα. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι το αβοκάντο περιέχει πολλά ανθυγιεινά λίπη, ενώ στην πραγματικότητα είναι μία υπέροχη πηγή ακόρεστων λιπαρών.

Το blueberry είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και για αυτό μπορεί αποτελεσματικά να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το ginger είναι αντι-φλεγμωνώδες, αντι-βακτηριδιακό και καθαρίζει το σώμα από βλέννες.

Το σκόρδο μπορεί να μην έχει την καλύτερη μυρωδιά αλλά έχει αποδειχθεί ότι χαμηλώνει την πίεση του αίματος και σταματά την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Το σκόρδο έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και χρόνια για να αντιμετωπίσει την καταρροή. Σκοτώνει τα βακτήρια και τους ιούς από τους οποίους έχουμε ήδη νοσήσει.

Το Aloe Vera είναι ένα υπέροχο φυτό το οποίο μπορεί να καταπολεμήσει την καντιντίαση. Καθαρίζει το ήπαρ και τα έντερα βοηθώντας στην πέψη. Βοηθάει στα οιδήματα και τις παθήσεις οξείδωσης.

Το ωμό μέλι είναι υπέροχη πηγή πρωτεινών. Είναι αντι-φλεγμωνώδες και αντι-βακτηριδιακό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *