Η ποριμότητα των μαλλιών αναφέρεται στην ικανότητα των μαλλιών να απορροφούν και να διατηρούν την υγρασία. Αυτό είναι κρίσιμο για την υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών σας. Στη συνέχεια, θα σας γνωρίσουμε μερικές συμβουλές για την εξισορρόπηση της ποριμότητας των μαλλιών.

Κατανοήστε τον τύπο ποριμότητας των μαλλιών σας.

Οι τύποι ποριμότητας περιλαμβάνουν χαμηλή, μέση και υψηλή. Τα μαλλιά με χαμηλή ποριμότητα έχουν δυσκολία στην απορρόφηση της υγρασίας, ενώ τα μαλλιά με υψηλή ποριμότητα απορροφούν εύκολα την υγρασία αλλά δεν τη διατηρούν. Τα μαλλιά με μέση ποριμότητα απορροφούν και διατηρούν την υγρασία σε μια επαρκή ισορροπία.

Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα για τα μαλλιά σας.

Τα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών που επιλέγετε πρέπει να έχουν σχέση με τον τύπο ποριμότητας των μαλλιών σας. Για τα μαλλιά με χαμηλή ποριμότητα, προτιμήστε προϊόντα που ενθαρρύνουν την υγρασία να περάσει στην τρίχα. Για τα μαλλιά με υψηλή ποριμότητα, επιλέξτε προϊόντα που «σφραγίζουν» την υγρασία μέσα στην τρίχα.

Διατηρήστε την υγεία του τριχωτού της κεφαλής.

Ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής μπορεί να βοηθήσει στην ισορρόπηση της ποριμότητας των μαλλιών. Ενυδατώνετε το τριχωτό της κεφαλής με τακτικά μασάζ και εφαρμόζετε ενυδατικά έλαια και σέρουμ.

Αποφεύγετε την υπερβολική χρήση θερμότητας.

Η υπερβολική χρήση εργαλείων θέρμανσης, όπως τα πιστολάκια για τα μαλλιά και τα εργαλεία ίσιωσης, μπορεί να αυξήσει την ποριμότητα των μαλλιών. Προτιμήστε φυσικές μεθόδους ξηραντικόύ αέρα όποτε είναι δυνατόν.

Μην παραμελήσετε την πρωτεΐνη.

Τα μαλλιά χρειάζονται πρωτεΐνη για την εξισορρόπηση της ποριμότητας. Επενδύστε σε προϊόντα μαλλιών πλούσια σε πρωτεΐνες ή τροφοδοτήστε το σώμα σας με τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες.

Η εξισορρόπηση της ποριμότητας των μαλλιών δεν είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Απαιτεί υπομονή, αλλά τα αποτελέσματα αξίζουν τον κόπο. Καλώς να ξεκινήσετε αυτήν την περιπέτεια για την εξισορρόπηση της ποριμότητας των μαλλιών.