Κάθε γυναίκα ονειρεύεται υπέροχες, μακριές και όμορφες βλεφαρίδες. Δυστυχώς δεν τις έχουν από φυσικού τους όλες οι γυναίκες. Υπάρχουν κάποιες μέθοδοι – ευτυχώς! – που βοηθούν στην απόκτηση όμορφων βλεφαρίδων εύκολα.

Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι για να ενισχύσετε την ανάπτυξη των βλεφαρίδων; Αρκεί το καστορέλαιο και το ενισχυτικό των βλεφαρίδων ή πρέπει να προμηθευτείτε πιο προηγμένα προϊόντα, για παράδειγμα εξειδικευμένα οφθαλμολογικά καλλυντικά;

Πέφτουν οι βλεφαρίδες; Γιατί;!

Κατά τη διάρκεια της μέρας χάνουμε από τα βλέφαρα μας 2-3 βλεφαρίδες. Εάν εντοπίσετε περισσότερες βλεφαρίδες να έχουν πέσει, πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό γιατί αυτό μπορεί να είναι σημάδι σοβαρής ασθένειας. Επίσης περισσότερες βλεφαρίδες χάνουν οι άνθρωποι με ορμονικές διαταραχές, με υποθυρεοειδισμό και οι γυναίκες σε εμμηνόπαυση. Η επιπεφυκίτιδα και η φλεγμονή στα βλέφαρα μπορεί να δυσχεράνει την κατάσταση των βλεφαρίδων. Τέλος, η χημειοθεραπεία, η γυροειδής αλωπεκία και οι ελλείψεις βιταμινών αποτελούν αιτίες υπερβολικής απώλειας βλεφαρίδων.

Συμβουλές για τέλειες βλεφαρίδες

Δεν έχουν όλες οι γυναίκες μακριές και ίσιες βλεφαρίδες, ωστόσο κάθε γυναίκα θα ήθελε να έχει. Πως μπορείτε να αποκτήσετε μακριές βλεφαρίδες; Ποια προϊόντα περιποίησης προωθούν την ανάπτυξη των βλεφαρίδων;

σέρουμ βλεφαρίδων

Είναι ένα από τα κορυφαία προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για τις ανάγκες των βλεφαρίδων. Μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε ως βάση μάσκαρα, ή μόνα τους. Μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ένα τέτοιο προϊόν, θα είστε σίγουροι ότι θα τονώσει τους θύλακες για να μακρύνουν περισσότερες τρίχες. Εκτός από την εντατική ανάπτυξη, ένα ποιοτικό σέρουμ βλεφαρίδων αφήνει τις βλεφαρίδες πιο πυκνές και τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά μετά από μερικές στρώσεις μάσκαρα. Αν θέλετε τέλεια αποτελέσματα, να είστε επίμονοι και να συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε συχνά σέρουμ βλεφαρίδων κάτω και πάνω. Μία μικρή ποσότητα σέρουμ αρκεί για να παρέχει στους θύλακες τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από ένα μήνα συχνής χρήσης, ωστόσο η θεραπεία  συνολικά διαρκεί 2-3 μήνες. Το βράδυ είναι η καλύτερη στιγμή για τη χρήση του σέρουμ βλεφαρίδων. Γιατί; Επειδή κατά τη διάρκεια της νύχτας οι δραστικές ουσίες έχουν χρόνο να διεισδύσουν στο δέρμα και να ενεργοποιήσουν τους θύλακες. Η επιμονή στη χρήση σέρουμ θα σας ανταμείψει – οι βλεφαρίδες θα είναι πιο μακριές, πιο πυκνές και θρεμμένες.

Υπάρχει και ένας άλλος τύπος ενισχυτικού βλεφαρίδων που συνδυάζει τις ιδιότητες του σέρουμ και ενός μαλακτικού βλεφαρίδων, γνωστό ως βάλσαμο βλεφαρίδων.

καλές συνήθειες περιποίησης βλεφαρίδων

Η ανάπτυξη καλών συνηθειών περιποίησης βλεφαρίδων είναι το μυστικό της επιτυχίας. Οι βλεφαρίδες είναι απαλές, επομένως το έντονο τρίψιμο που κάνουμε κάποιες φορές κατά το ντεμακιγιάζ, προκαλεί φθορά. Πρέπει να προσέχετε όταν αφαιρείται το μακιγιάζ των ματιών. Διαφορετικά μην εκπλαγείτε αν παρατηρήσετε ότι οι βλεφαρίδες σας πέφτουν και είναι εύθραυστες. Βεβαιωθείτε ότι τα προϊόντα αφαίρεσης που χρησιμοποιείτε περιέχουν ποιοτικά συστατικά.

Θυμηθείτε να αντικαθιστάτε συχνά την παλιά σας μάσκαρα με μια νέα και φρέσκια. Το καλύτερο είναι να καθαρίζετε το βουρτσάκι μετά από κάθε χρήση. Αν χρησιμοποιείτε μάσκαρα που έχει λήξει, να ξέρετε ότι δεν είναι καλή ιδέα.

Εάν θέλετε να χαρίσετε στις βλεφαρίδες σας επιπλέον θρεπτικά συστατικά, μπορείτε να τις περιποιηθείτε με ελαιόλαδο ή βαζελίνη. Τα φύλλα πράσινου τσαγιού σας βοηθούν να μακρύνετε τις βλεφαρίδες σας γρηγορότερα.

να φροντίζετε τον εαυτό σας

Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα είναι αυτό που θα ωφελήσει τις βλεφαρίδες σας. Η κατανάλωση φρέσκων λαχανικών, φρούτων, ξηρών καρπών και ψαριών θα σας επωφελήσει. Αν θέλετε υγιή και τέλεια εμφάνιση, δηλαδή όμορφα μαλλιά, όμορφο δέρμα και υπέροχες βλεφαρίδες, πρέπει να παρέχετε στο σώμα θρεπτικά συστατικά καθημερινά.

Επίσης ρόλο παίζει και ο ύπνος. Προσπαθήστε να βελτιώσετε την ποιότητα του βραδινού σας ύπνου. Ο αδιάκοπος και υγιής ύπνος θα ενδυναμώσει το σώμα σας. Μην αποφεύγετε τον επαρκή ύπνο.

μη χρησιμοποιείτε ψαλιδάκι για βλεφαρίδες

Ή προσπαθήστε να μειώσετε τη χρήση του στο ελάχιστο δυνατό. Οι βλεφαρίδες υποφέρουν, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε ψαλιδάκι συχνά και χωρίς τρόπο. Μη χρησιμοποιείτε ψαλίδι βλεφαρίδων εάν οι βλεφαρίδες σας είναι ήδη βαμμένες με μάσκαρα.

μάσκαρα

Είναι το βασικό ενισχυτικό βλεφαρίδων. Ανάμεσα σε χιλιάδες προϊόντα μάσκαρα, δοκιμάστε μία με βουρτσάκι για τις δικές σας ανάγκες. Ένα άλλο θέμα που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι για καθημερινή χρήση, πρέπει να επιλέξετε μια κανονική μάσκαρα. Οι αδιάβροχες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται συχνά, γιατί είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Και επειδή είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, είμαστε και λιγότερο προσεκτικοί στο ντεμακιγιάζ, κάτι που οδηγεί στο σπάσιμο των βλεφαρίδων και τελικά πέφτουν.