Πρέπει να φροντίζετε διαφορετικά το δέρμα σας τον χειμώνα από ότι το φροντίζετε το καλοκαίρι; Ναι, για πολλούς λόγους. Κατά την διάρκεια του χειμώνα, το δέρμα μας γίνεται ξηρό εξαιτίας του γεγονότος ότι περνάμε πολύ χρόνο σε χώρους με θέρμανση. Πολύ σπάνια το εσωτερικό των χώρων αυτών έχει την κατάλληλη υγρασία. Επιπλέον, το δέρμα σας μπορεί να σπάει εξαιτίας της μεγάλης θερμοκρασιακής διαφοράς από μέσα σε έξω. Αρχικά είμαστε εκτεθειμένοι σε ξηρό αέρα και έπειτα η θερμοκρασία μπορεί να πέσει κατακόρυφα όταν βγούμε έξω να πάρουμε λίγο φρέσκο αέρα.

WinterSkin (3)

Συχνά λοιπόν το δέρμα σπάει και παθαίνουμε κρυοπαγήματα. Η φροντίδα του δέρματός μας πρέπει να εστιάζει στην ενυδάτωση και στην προστασία από το κρύο. Μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε υγροποιητές, κάτι το οποίο μπορεί να βοηθήσει πολύ το ξηρό σας δέρμα. Είναι επίσης πολύ καλό να το χρησιμοποιείτε το βράδυ όταν κοιμάστε. Κάνει τον χώρο ζεστό και άνετο, αλλά κυρίως ενυδατώνει το δέρμα σας κάνοντας το απαλό και ελαστικό όταν ξυπνάτε το πρωί. Μπορείτε να πάρετε έναν απλό υγροποιητή σε ένα μαγαζί ομορφιάς για λιγότερο από 25 ευρώ, που είναι μία φυσιολογική τιμή. Είναι σημαντικό να προετοιμάζετε πάντα το δέρμα σας κάνοντας απολέπιση στα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Χρησιμοποιήστε scrub μία φορά στις δύο εβδομάδες.

WinterSkin (4)

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μία μάσκα καθαρισμού ή νερό micellar για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα make-up, το σμήγμα και τους ρύπους. Όταν το δέρμα σας είναι στεγνό, βάλτε λίγη ενυδατική που να έχει μικρή ποσότητα νερού στην φόρμουλά της. Βάλτε μία δεύτερη στρώση στις περιοχές του προσώπου σας που ξηραίνονται πιο γρήγορα. Περιμένετε για 20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί. Πιέστε ένα χαρτομάντιλο στο δέρμα σας για να αφαιρέσετε το πλεονάζον προϊόν. Είναι πολύ σημαντικό να έχει η κρέμα σας υψηλό δείκτη προστασίας. Η χειμωνιάτικος ήλιος μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Εάν δεν έχετε κρέμα με δείκτη προστασίας, τότε χρησιμοποιήστε ένα foundation που να έχει. Ειδικά κατά την διάρκεια του χειμώνα, να φοράτε μία λεπτή στρώση lip balm για να μην σκάσουν τα χείλη σας.

Σιγουρευτείτε ότι είναι χαμηλό σε νερό και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε οργανικά αιθέρια έλαια. Δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε το κατάλληλο προϊόν. Στις ημέρες μας, μπορείτε να βρείτε lip balm με ότι άρωμα και σύσταση επιθυμείτε. Εάν δεν έχετε lip balm, απλά τρίψτε μία μικρή ποσότητα μέλι ή ελαιόλαδο στα χείλη για μέγιστη προστασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *