Υπάρχει θεραπεία για τα κατεστραμμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά; Υπάρχουν πολλές ιδέες, αλλά μόνο μερικές από αυτές λειτουργούν πραγματικά. Οι μάσκες μαλλιών από κερατίνη είναι στην κορυφή. Ποιο είναι το μυστικό; Τι κάνουν; Γιατί είναι καλό να τις χρησιμοποιείτε; Ποια να διαλέξετε; Βρείτε όλες τις απαντήσεις στην παρακάτω κατάταξή μας.

Τα μαλλιά απειλούνται καθημερινά από πολλούς επιβλαβείς παράγοντες: υπερβολική ζέστη, αξεσουάρ θερμότητας, τοξίνες στον αέρα, ρύπανση. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που τόσοι πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Ονομάζεται βλάβη στα μαλλιά.

Τι σημαίνει ότι τα μαλλιά είναι κατεστραμμένα;

Με απλά λόγια, τα κατεστραμμένα μαλλιά είναι σε κακή κατάσταση. Αντί να φαίνονται ανθεκτικά και εντυπωσιακά, είναι σπασμένα και φαίνονται άσχημα. Η ξηρότητα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, γιατί τα μαλλιά φαίνονται σαν άχυρο, είναι άγρια και λεπτά. Η ζημιά μπορεί να φανεί με τη ψαλίδα, την αραίωση, τη στατικότητα ή το φριζάρισμα.

Αιτίες κατεστραμμένων μαλλιών

Τα μαλλιά σας είναι εύθραυστα και ξηρά; Δείτε τους πιο συνηθισμένους λόγους που αποδυναμώνουν τα μαλλιά:

  • συχνή χρήση θερμότητας
  • χρήση της υψηλότερης θερμοκρασίας κατά το στέγνωμα των μαλλιών
  • συχνή/λανθασμένη βαφή
  • τράβηγμα μαλλιών όταν χτενίζεστε
  • ακατάλληλη ενυδάτωση και μη χρήση προστατευτικών προϊόντων

Φυσικά και η κατάσταση των μαλλιών επηρεάζεται και από την ανεπάρκεια βιταμινών, όπως η βιταμίνη Α και τα μέταλλα, καθώς και πράγματα όπως το χρόνιο άγχος, η ανθυγιεινή διατροφή και τρόπος ζωής και ορισμένες ασθένειες.

Πώς να ενισχύσετε τα κατεστραμμένα μαλλιά;

Η κατάλληλη καθημερινή περιποίηση θα θεραπεύσει κάθε πρόβλημα μαλλιών. Το βασικό είναι να ταιριάζουν τα προϊόντα με τις ανάγκες των μαλλιών μας και ειδικότερα, για κατεστραμμένα μαλλιά: χρειάζεται απεγνωσμένα κερατίνη!

Η κερατίνη είναι μια πρωτεΐνη που οικοδομεί τα ανθρώπινα μαλλιά. Η ανεπάρκεια αυτής της πρωτεΐνης γίνεται εμφανής μέσω της ψαλίδας, της ευθραυστότητας και του σπασίματος. Επομένως, πρέπει να την αναπληρώσουμε για να επανορθώσουμε τα μαλλιά. Ο ανεφοδιασμός της μπορεί να γίνει, ευκολότερα, με ένα προϊόν πλούσιο σε αυτήν, μάλιστα η υδρολυμένη μορφή κερατίνης σε μια μάσκα μαλλιών είναι η καλύτερη μορφή γιατί διεισδύει βαθιά στα μαλλιά και προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Είναι μία πραγματική θεραπεία για τα κατεστραμμένα μαλλιά!

Κατάταξη καλύτερων μασκών κερατίνης για τα μαλλιά

Λειτουργούν όλες οι μάσκες κερατίνης; Όχι! Πώς ξέρουμε ότι η μάσκα είναι καλή; Από τις αξιολογήσεις φυσικά! Μπορείτε να δείτε την λίστα συστατικών και να δοκιμάσετε διαφορετικά προϊόντα, αλλά είναι καλύτερο να επιλέξετε δοκιμασμένες και αξιόπιστες φόρμουλες. Παρακάτω θα δείτε τις καλύτερες μάσκες μαλλιών με κερατίνη που αναζωογονούν και διορθώνουν τα κατεστραμμένα μαλλιά γρήγορα και είναι καλύτερες από πολλές θεραπείες κομμωτηρίου.

Nanoil Keratin Hair Mask

Nanoil Keratin Hair Mask

Η μάσκα κερατίνης της Nanoil είναι στην κορυφή. Αυτή η ελαφριά θεραπεία περιέχει απλά συστατικά και προσφέρει υψηλή αποτελεσματικότητα. Τα μαλλιά θα είναι ομορφότερα, απαλότερα και ευκολότερα στο βούρτσισμα, μετά την πρώτη κιόλας χρήση. Η μάσκα καταπολεμά το φριζάρισμα και τα σπασμένα άκρα. Όλα αυτά είναι δυνατά, χάρη σε δύο βασικά συστατικά – την υδρολυμένη κερατίνη και την πανθενόλη – και τις ελαφριές σιλικόνες που ξεπλένονται εύκολα, οι οποίες προστατεύουν τα μαλλιά και έχουν ένα όμορφο αποτέλεσμα. Πρέπει να εφαρμόσετε την μάσκα Nanoil σε καθαρά μαλλιά και να ξεπλύνετε μετά από δεκαπέντε λεπτά και θα δείτε τη διαφορά. Βδομάδα με βδομάδα, τα μαλλιά σας θα γίνουν πιο ανθεκτικά, παχύτερα και θα αναζωογονηθούν. Είναι η μόνη μάσκα κερατίνης που λειτουργεί τόσο γρήγορα και τόσο καλά. Χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο την λατρεύουν. Οι επαγγελματίες κομμωτές προτείνουν όλα τα προϊόντα της σειράς Nanoil Keratin: σαμπουάν, διφασικό μαλακτικό και μάσκα.

Μάθετε περισσότερα: www.nanoil.gr

Global Keratin Deep Conditioner

Το Global Keratin Deep Conditioner είναι ένα ακόμα προϊόν που μας τράβηξε την προσοχή. Έχει σχεδιαστεί για θρέψη και λείανση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ίσιωμα με ατμό. Δυστυχώς, η τιμή του είναι πολύ υψηλή και απρόσιτη για πολλούς. Η φόρμουλα αυτής της μάσκας βασίζεται στο σύμπλεγμα Juvenix: ένα μείγμα βιταμινών και πεπτιδίων για αναζωογόνηση, θρέψη και ενυδάτωση των μαλλιών. Η κερατίνη είναι ένα επιπλέον συστατικό που επιτρέπει την επανόρθωση των μαλλιών, ενώ η φόρμουλα περιέχει και μερικά φυτικά εκχυλίσματα. Σε αντίθεση με την μάσκα Nanoil, αυτό το προϊόν δεν έχει μια απλή φόρμουλα, οπότε ενδέχεται να ερεθίσει το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής και να βλάψει τα εύθραυστα μαλλιά. Η χρήση είναι πολύ εύκολη: απλώστε την μάσκα σε βρεγμένα μαλλιά, βάλτε ένα σκουφάκι, ζεστάνετε το κεφάλι σας χρησιμοποιώντας πιστολάκι για 20-25 λεπτά και ξεπλύνετε καλά.

Kérastase Résistance Masque Force Architecte

Η κατάταξη των κορυφαίων μασκών κερατίνης πρέπει να περιλαμβάνει ένα προϊόν από την Kerastase, μία από τις πιο δημοφιλείς μάρκες στα κομμωτήρια. Η Kérastase Résistance Masque Force Architecte προορίζεται για την ενίσχυση των φθαρμένων και σπασμένων μαλλιών, αλλά είναι πολύ ακριβή. Ωστόσο, πολλοί χρήστες λένε ότι είναι η καλύτερη μάσκα. Περιέχει προ-κερατίνη, κηραμίδια και μια μυστηριώδη ουσία που ονομάζεται Resurrection Sap: όλα μαζί λειτουργούν για να ενδυναμώσουν τα αδύναμα μαλλιά και να διορθώσουν τη ζημιά. Με τη σειρά τους, τα μαλλιά φαίνονται πολύ καλύτερα και είναι πιο εύκολο να ξεμπερδευτούν μετά από μερικές χρήσεις. Η εύκολη χρήση είναι ένα άλλο πλεονέκτημα γιατί μας επιτρέπει να αναζωογονήσουμε τα μαλλιά στο σπίτι (αν δεν ανησυχούμε για τον προϋπολογισμό μας…). Χρησιμοποιείτε σε λουσμένα μαλλιά, αφήνετε για 5 έως 10 λεπτά και ξεπλένετε.

Wella Sp Luxe Oil Keratin Protect Mask

Μιλώντας για τις κορυφαίες επιλογές μεταξύ κομμωτών είναι και η Wella Sp Luxe Oil Keratin Protect Mask. Η υγρή κερατίνη είναι ένα βασικό συστατικό σε αυτήν τη φόρμουλα επανόρθωσης μαλλιών, απαλύνει τα μαλλιά, είναι ανθεκτικά και όμορφα και τα προστατεύει από μελλοντικές βλάβες. Η μάσκα προσφέρει πολλά οφέλη επειδή η φόρμουλα συνδυάζει κερατίνη με φυσικά έλαια. Τα λάδια προστατεύουν τα μαλλιά και ενισχύουν την λάμψη. Η Wella Sp Luxe Oil Keratin Protect Mask είναι μία από τις καλύτερες μάσκες κερατίνης γιατί διαρκεί πολύ και χρειάζεται 3-10 λεπτά στα μαλλιά για να δώσει τα αποτελέσματά της. Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε να τη ξεπλένετε καλά επειδή η υπερβολική χρήση μπορεί να βαρύνει τα μαλλιά. Η μάσκα μυρίζει πολύ ωραία και διαρκεί πολύ.

Schwarzkopf BlondMe Keratin Restore Bonding Mask

Ένα ακόμα προϊόν που είναι εξαιρετική επιλογή για βαμμένα μαλλιά, ιδιαίτερα για μαλλιά που έχουν υποστεί ντεκαπάζ. Η Schwarzkopf BlondMe Keratin Restore Bonding Mask είναι πλούσια σε κερατίνη που αναδομεί και ενδυναμώνει τα μαλλιά από το εσωτερικό. Η μάσκα περιέχει κιτρικό μαγνήσιο, το οποίο αποκαθιστά την ισορροπία οξέος-βάσης που έχει διαταραχθεί λόγω της βαφής. Η φόρμουλα σχηματίζει νέους δεσμούς μέσα στα μαλλιά, ισχυροποιώντας τα και είναι πιο ανθεκτικά στη φθορά. Οι κομμωτές την προτείνουν μετά από βαφή. Εάν τα μαλλιά σας δεν έχουν υποστεί ζημιά λόγω χημικής επεξεργασίας, τότε οποιαδήποτε μάσκα κερατίνης θα αρκεί και δε θα βαρύνει τόσο τα μαλλιά σας. Η Schwarzkopf BlondMe Keratin Restore Bonding Mask χρησιμοποιείται με απλό τρόπο: απλώστε την σε καθαρά μαλλιά και ξεπλύνετε μετά από λίγα λεπτά.

Keune Care Keratin Smooth Mask

Τελευταία αλλά όχι λιγότερο σημαντική, είναι μία μάσκα πλούσια σε κερατίνη από την Keune που απαλύνει. Η πιο ακριβή μάσκα στην κατάταξή μας. Διατίθεται σε μεγάλη συσκευασία και είναι πολύ δημοφιλής, αλλά αυτό δεν αντισταθμίζει την τιμή. Γι’ αυτό την τοποθετήσαμε στην τελευταία θέση. Η Keune Care Keratin Smooth Mask είναι φτιαγμένη για κατεστραμμένα, θαμπά, ξηρά και φριζαρισμένα μαλλιά. Περιλαμβάνει κερατίνη, πανθενόλη και βούτυρο καριτέ που αποτρέπει την απώλεια νερού και αναζωογονεί. Η κερατίνη επανορθώνει και ενισχύει, ενώ το Quat Complex – συνηθισμένο στα προϊόντα Keune – προστατεύει από τη θερμότητα. Η χρήση είναι πανεύκολη: απλώστε την μάσκα σε καθαρά μαλλιά, σκουπισμένα καλά με πετσέτα, αφήστε την για δύο λεπτά και ξεπλύνετε καλά.