Το δέρμα αφυδατώνεται για διάφορους λόγους και, δυστυχώς, είναι συνήθως μια ξαφνική και αρκετά γρήγορη διαδικασία. Μπορεί να συμβεί σε λιπαρό δέρμα, σε δέρμα με ακμή και σε συνδυαστικό δέρμα. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η κρύα ή καυτή περίοδος, ο ξηρός αέρας που προκαλείται από καλοριφέρ ή απλώς το πόσιμο όχι αρκετού νερού μπορεί να κάνει το δέρμα αφυδατωμένο. Πώς να καταλάβετε αν το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο και πώς να το καταπραΰνετε; Γνωρίστε τις καλύτερες ενυδατικές θεραπείες προσώπου.

Ας ξεκινήσουμε με ένα σημαντικό γεγονός:

Όλοι οι τύποι δέρματος απαιτούν ενυδάτωση

Απολύτως κάθε τύπος και υποτύπος δέρματος χρειάζεται ενυδάτωση. Αυτή είναι η βάση χωρίς την οποία το δέρμα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά.

Πώς να καταλάβετε αν το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο;

Πρώτα απ’ όλα, θα το αισθανθείτε όταν τα μάγουλα σας αρχίζουν να καίγονται λίγο και το δέρμα μπορεί ή μπορεί και όχι να γίνει ελαφρώς κόκκινο. Οι περισσότεροι άνθρωποι φαντάζονται το αφυδατωμένο δέρμα ως εξαιρετικά ξηρό. Ωστόσο, αυτό δεν είναι εξ ολοκλήρου αληθές: το δέρμα μπορεί επίσης να καλυφθεί με ένα μεγάλο στρώμα σμήγματος – αυτό συμβαίνει όταν το δέρμα ξαφνικά αφυδατωθεί, οι σμηγματογόνοι αδένες του προσπαθούν να το σώσουν και να αρχίσουν να παράγουν μεγαλύτερη ποσότητα σμήγματος για να το προστατεύσουν από το υπερβολικό στέγνωμα .

Αφυδατωμένο δέρμα – ποια συστατικά χρειάζεται;

Ποια συστατικά βοηθούν την αφυδατωμένη επιδερμίδα; Βασικά, χρήσιμα θα είναι όλα τα συστατικά με υγροσκοπικές ιδιότητες, άρα αυτά που κρατούν μόρια νερού στο δέρμα. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα από τα κορυφαία σε αυτόν τον τομέα – μπορεί να συνδυάσει μέχρι και 250 σωματίδια νερού. Το υαλουρονικό οξύ εμφανίζεται φυσικά στο ανθρώπινο σώμα, αλλά με την ηλικία μειώνεται η ποσότητα του στο δέρμα.

Αν δεν ενυδατώσουμε το δέρμα μας από μέσα – το υαλουρονικό οξύ δεν θα βοηθήσει πολύ. Για το λόγο αυτό, ο πρώτος κανόνας για σωστά ενυδατωμένο δέρμα είναι η κατανάλωση νερού – τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα. Στις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες, αυτή η δόση θα πρέπει να είναι ακόμη υψηλότερη, επειδή αυτό συμβαίνει όταν το δέρμα χάνει την υγρασία πιο γρήγορα.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε εύκολα να προστατέψουμε το δέρμα μας δημιουργώντας ένα αποφρακτικό στρώμα στην επιφάνειά του. Αυτό το στρώμα καθιστά δύσκολο για τα μόρια του νερού να διαφύγουν από το δέρμα μας. Όλα τα είδη των φυσικών ελαίων είναι ιδανικά για το σκοπό αυτό. Επειδή το μοριακό τους βάρος και οι ιδιότητες τους διαφέρουν – τα έλαια θα πρέπει να επιλέγονται για κάθε τύπο δέρματος. Μαζί με την παροχή κατάλληλης προστασίας από την ξηρότητα, επιπλέον θα πρέπει να ρυθμίζει το σμήγμα και να παράγει δράση κατά των ρυτίδων.

Οι βιταμίνες είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας στην σωστή ενυδάτωση του δέρματος – μία από τις πιο σημαντικές, η αποκαλούμενη «βιταμίνη της νεότητας», είναι η βιταμίνη Ε – ανακτά το ιδανικό επίπεδο ενυδάτωσης του δέρματος, αναζωογονεί καλά, επίσης ενυδατώνει και λιπαίνει. Αυτό που είναι σημαντικό – η βιταμίνη Ε μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση όλων των τύπων δέρματος.

Ενυδάτωση του δέρματος – οι καλύτερες σπιτικές ενυδατικές θεραπείες προσώπου

Για να ανακτήσετε μια καλή κατάσταση του δέρματός σας, θα πρέπει συνεχώς να το ενυδατώνετε από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Για το σκοπό αυτό, είναι σημαντικό να πίνετε περίπου 8 ποτήρια νερό την ημέρα και επίσης να χρησιμοποιείτε ένα καλό ενυδατικό καλλυντικό. Μια καλή ιδέα είναι να αγοράσετε καλό υαλουρονικό οξύ και να χρησιμοποιείτε τακτικά μάσκες φυκιών. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε φυσικά έλαια πριν από την ώρα του ύπνου, ώστε να προστατεύσουν το δέρμα από την υπερβολική απώλεια υγρασίας. Εάν ο αέρας είναι στεγνός στο σπίτι σας – επενδύστε σε έναν καλό υγραντήρα. Στη συνέχεια, το δέρμα θα ανακτήσει γρήγορα την παλιά του φόρμα και την ελαστικότητά του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *