Μπορεί να είναι ένα δυσάρεστο σοκ: μέχρι στιγμής, ωραίο, νεανικό δέρμα που ξαφνικά… αρχίζει να επαναστατεί. Αρχίζετε να παρατηρείτε σπυράκια και μαύρα στίγματα στο πρόσωπο, καθώς και το υπερβολικό σμήγμα μέσω του οποίου το δέρμα λάμπει μη ελκυστικά. Η περίσσεια σμήγματος προκαλεί επίσης διάφορες φλεγμονώδεις καταστάσεις στο δέρμα, γεγονός που επιδεινώνει περαιτέρω την ακμή και τις δυσμενείς, αντιαισθητικές μεταβολές του δέρματος. Πώς να καταπολεμήσετε τέτοια δερματικά προβλήματα; Ποια καλλυντικά πρέπει να υπάρχουν σε ένα εφηβικό μπάνιο;

Όταν επιλέγετε τα καλλυντικά για δέρμα επιρρεπές σε ακμή, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι η χρήση τους δεν καθορίζεται μόνο από υγιεινό σκοπό, αλλά και… θεραπευτικό. Ένα καλό καλλυντικό αντι-ακμής λειτουργεί σαν φάρμακο, πιο συγκεκριμένα, ως θεραπεία κατά της ακμής. Ως εκ τούτου, η επιλογή του πρέπει να είναι καλά μελετημένη και κατάλληλη. Αξίζει να θυμηθούμε ότι τα καλλυντικά συχνά δεν είναι αρκετά για να απαλλαγούμε από την ακμή (ειδικά με την επιθετική, έντονη μορφή). Η σύνθεση και ο τύπος τους έχουν μεγάλη σημασία.

Καλλυντικά κατά της ακμής – είδη

Όταν φροντίζετε το δέρμα με ακμή, μια κρέμα προσώπου μπορεί να μην είναι αρκετή. Το κλειδί για την επιτυχία είναι ο καθαρισμός του προσώπου με ειδικά καλλυντικά – μόνο το καλά προετοιμασμένο δέρμα απορροφά αρκετά από τα συστατικά που περιέχονται στην κρέμα προσώπου. Προκειμένου να επιτευχθεί νίκη στην καταπολέμηση της ακμής, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μερικά εξειδικευμένα προϊόντα που θα συμπληρώνουν τις ιδιότητές τους και θα δημιουργούν μια εξαιρετική θεραπεία για τις ατέλειες. Περιλαμβάνουν:

  • καθαριστικά καλλυντικά (τζελ, αφρούς/μους) – αφαιρούν όλες τις ακαθαρσίες και το υπερβολικό σμήγμα από το πρόσωπο, χαλαρώνουν το δέρμα και αποκαθιστούν την βακτηριακή ισορροπία του, εξομαλύνουν τη σμηγματόρροια και οξύνουν το δέρμα εξισορροπώντας το pH του.
    Τα τζελ πλύσης προσώπου, τα τζελ για νεανικό δέρμα (συχνά έχουν αντιβακτηριακά και αντισηπτικά αποτελέσματα) και διάφορα είδη μικκυλιακού νερού με αντιβακτηριακούς παράγοντες που βασίζονται σε φυτικά συστατικά ή – τον πρόσφατα δημοφιλή – ενεργό άνθρακα που συλλέγει τέλεια όλες τις ακαθαρσίες από το πρόσωπο.
  • scrubs απολέπισης του προσώπου – με το δέρμα με ακμή είναι καλύτερο να μην επιλέξετε ένα παραδοσιακό scrub, το οποίο συνίσταται στη μηχανική απολέπιση της επιδερμίδας (μια τέτοια διαδικασία μπορεί μόνο να διασπείρει τα βακτήρια στο πρόσωπο και να επιδεινώσει την ακμή). Παρ’ όλα αυτά, ο καθαρισμός του δέρματος είναι εξαιρετικά σημαντικός, οπότε μην παρατάτε τα peelings, αλλά επιλέξτε αυτό που δεν απαιτεί τριβή (το gommage ή peeling ενζύμου θα είναι τα καλύτερα). Με λιπαρό δέρμα και δέρμα με ακμή, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε 2-3 φορές την εβδομάδα.
  • βακτηριοστατικά καλλυντικά – είναι εξειδικευμένα προϊόντα που είναι πολύ χρήσιμα όταν αντιμετωπίζετε μια ισχυρότερη μορφή ακμής ή την μορφή ακμής με βλατίδες-φλυκταινώδης. Πρέπει να χρησιμοποιούνται το πρωί και το βράδυ – προϊόντα αυτού του τύπου εμποδίζουν τον πολλαπλασιασμό των βακτηριδίων και έτσι, με την πάροδο του χρόνου, θεραπεύουν τις αλλαγές ακμής στο πρόσωπο. Επίσης, τα βακτηριοστατικά καλλυντικά εξαλείφουν επίσης τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, επομένως, κατά τη διάρκεια της χρήσης τους, είναι προτιμότερο να περιορίζεται η χρήση άλλων peeling προσώπου ή να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.
  • τόνερ για ομαλοποίηση – το τόνερ έχει γίνει πρόσφατα ένα πολύ υποτιμημένο καλλυντικό, εν τω μεταξύ, τίποτα δεν καταπραΰνει το δέρμα και δεν αποκαθιστά το σωστό του pH καλύτερα από ένα τόνερ. Αυτό που είναι αφιερωμένο στην επιδερμίδα επιρρεπή στην ακμή ρυθμίζει επίσης την έκκριση του σμήγματος.
  • εξειδικευμένες κρέμες για τη νύχτα – αν και το νεαρό δέρμα δεν απαιτεί τη χρήση άλλων καλλυντικών για την ημέρα και τη νύχτα – μια κρέμα προσώπου είναι αρκετή. Ωστόσο, είναι διαφορετικό, όταν παλεύετε με έντονη ακμή και πολύ ενοχλητική σμηγματόρροια. Έτσι, αξίζει να χρησιμοποιείτε μια ειδικά επιλεγμένη κρέμα νύχτας που έχει διαφορετικό αποτέλεσμα από την «κρέμα της ημέρας»: απολεπίζει το δέρμα, θεραπεύει και μειώνει την ακμή, ρυθμίζει το σμήγμα, ενοποιεί τον τόνο της και αποφράζει, καθαρίζει και περιορίζει τους πόρους.
  • μάσκες αντιβακτηριακές και μαλακές – οι μάσκες προσώπου παρέχουν ανακούφιση και βελτιώνουν την εμφάνιση του δέρματος. Η δράση τους είναι επιφανειακή, αλλά σίγουρα δίνει άνεση και καθαρίζει την επιδερμίδα για πολλές ώρες, βελτιώνοντας την κατάστασή της και ανακουφίζοντας την ακμή. Στην ιδανική περίπτωση, εάν αποτελούνται από φυσικά συστατικά – αν ψάχνετε για μια καλή αντιβακτηριακή μάσκα που καθαρίζει και ρυθμίζει το σμήγμα – δοκιμάστε ένα φυσικό, πράσινο πηλό – μπορείτε να τον αναμίξετε με φυτική υδρογέλη, νερό ή φυσικά τόνερ για να δημιουργήσετε ειδική πάστα για το πρόσωπό σας. Αφού στεγνώσει η μάσκα, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
  • φυσικά έλαια – αποδεικνύεται ότι το έλαιο ρυθμίζει τέλεια την έκκριση σμήγματος και μειώνει τη σμηγματόρροια. Πώς γίνεται αυτό; Κυρίως επειδή τα περισσότερα έλαια περιέχουν σκουαλένιο, ένα συστατικό στο ανθρώπινο σμήγμα που εξισορροπεί τη δουλειά των σμηγματογόνων αδένων. Ταυτόχρονα, τα έλαια παρέχουν στο δέρμα ένα πλήρες σύνολο βιταμινών και ανόργανων συστατικών, ενεργούν αντισηπτικά και βοηθούν στη θεραπεία παθήσεων ακμής. Είναι καλύτερο να εφαρμόζετε τα έλαια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εάν θέλετε να τα δοκιμάσετε στο δέρμα σας, επιλέξτε μεταξύ λάδι jojoba ή λάδι καρύδας – περιέχουν το υψηλότερο ποσό σκουαλενίου.
  • αντιβακτηριακά concealer και παρασκευάσματα επούλωσης σημαδιών – είναι πολύ χρήσιμα στο καθημερινό μακιγιάζ ή με εξαιρετικά επίμονα ελαττώματα επειδή επιταχύνουν τη διαδικασία αναγέννησης και βοηθούν στην καταπολέμηση των τοπικών αλλαγών του δέρματος. Τα concealers καλύπτουν τέλεια τις ατέλειες και κάνουν την όλη εφαρμογή μακιγιάζ πολύ πιο εύκολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *