Μια κρέμα προσώπου είναι ένα από τα καλλυντικά που θα πρέπει πάντα να περιλαμβάνονται στην τσάντα καλλυντικών των γυναικών. Είναι εξαιρετικά σημαντική για την περιποίηση του δέρματος καθώς και για τη βραδινή και την πρωινή φροντίδα. Ωστόσο, προκειμένου η κρέμα να φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, θα πρέπει να εφαρμόζεται σωστά. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε πώς να το κάνετε.

1. Εφαρμόστε την κρέμα στο πίσω μέρος του χεριού σας

Λίγες γυναίκες χρησιμοποιούν αυτό το τέχνασμα. Είναι εκπληκτικό, καθώς δίνει πολύ καλά αποτελέσματα. Περί τίνος πρόκειται; Η κρέμα εφαρμόζεται πρώτα στο πίσω μέρος του χεριού και τρίβεται απαλά με τα δάκτυλα ώστε να αποκτά θερμοκρασία σώματος. Αυτό, με τη σειρά του, αυξάνει την αποτελεσματικότητά της και εξασφαλίζει καλύτερη δράση. Ανεξάρτητα από το αν η κρέμα είναι σε ένα βάζο, ένα μπουκάλι με αντλία ή σε ένα σωλήνα, είναι πάντα καλύτερο να τοποθετήσετε λίγη στο χέρι σας πρώτα.

2. Εφαρμογή της κρέμας

Εφαρμόστε τη στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Στο πρόσωπο, εφαρμόστε την κρέμα κατά μήκος των ζυγωματικών, συμπεριλαμβανομένων των οστών που σχηματίζουν την εσοχή του ματιού. Αποφύγετε τη γραμμή βλεφάρων καθώς και το άνω βλέφαρο. Είναι σημαντικό να εφαρμόζετε το σωστό ποσό της κρέμας – το οποίο θα ενυδατώνει το δέρμα και θα το αφήνει να αναπνέει. Επομένως, αν μετά από περίπου μισή ώρα η κρέμα δεν απορροφηθεί, η περίσσεια πρέπει να αφαιρεθεί από το πρόσωπο. Αυτά τα υπολείμματα μπορούν να εφαρμοστούν στα χέρια.

3. Κρέμα ημέρας και κρέμα νυκτός

Οι κρέμες ημέρας πρέπει να εφαρμόζονται το λιγότερο μισή ώρα πριν φύγετε από το σπίτι, ενώ το χειμώνα όχι αργότερα από μία ώρα, ώστε να είναι αρκετός ο χρόνος για να απορροφηθεί η φόρμουλα. Η κρέμα νυκτός πρέπει να χρησιμοποιείται όχι περισσότερο από μία ώρα πριν τον ύπνο. Όταν οι μύες κάνουν μερικές κινήσεις, η κρέμα εισέρχεται στο δέρμα παρέχοντας τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ωστόσο, αν εφαρμόσετε την κρέμα και πάτε για ύπνο αμέσως μετά, είναι πιθανό ότι θα προκαλέσει πρήξιμο το πρωί.

4. Είναι απαραίτητη η κρέμα νυκτός;

Τα πολύ νεαρά κορίτσια ηλικίας κάτω των 25 ετών συνήθως δεν χρειάζεται να εφαρμόζουν κρέμα νυκτός. Αρκεί το βράδυ να καθαρίζουν το δέρμα με τόνερ προσώπου. Σε αυτή την ηλικία, το δέρμα έχει την ικανότητα να αναγεννάται. Δεν υπάρχει λόγος να το βοηθήσετε, διαφορετικά μπορεί να γίνει τεμπέλικο και μπορεί να εμφανιστούν μερικές ερεθισμοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *