Οι Vegans συχνά θεωρούνται ως μία ομάδα φανατικών που είναι σε θέση να αλυσοδεθούν σε ένα δέντρο ώστε να παλέψουν για τα πιστεύω τους. Δεν απέχουν μόνο από το να τρώνε κρέας και το οτιδήποτε προέρχεται από ζώα, αλλά χρησιμοποιούν επίσης ειδικά προϊόντα ομορφιάς τα οποία δεν είναι ελεγμένα σε ζώα. Οι Vegans δεν καταναλώνουν αυγά, γάλα, τυρί, μέλι και γιαούρτι. Αντίθετα με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, υπάρχουν αρκετά άλλα φαγητά που μπορούν να φάνε.

Η βασική διατροφή των vegan αποτελείται από λαχανικά, φρούτα, σόγια και tofu. Οι Vegans υποστηρίζουν ότι η οποιαδήποτε γεύση μπορεί να δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας φυσικά φυτικά συστατικά. Ακόμα και η γεύση του κρέατος δεν είναι πρόβλημα. Χρειάζεται tofu, βότανα και πολύ φαντασία. Το προϊόντα περιποίησης δέρματος πρέπει να μην εμπεριέχουν μετάξι, ζωικό λίπος, λανολίνη και κερί μελισσών. Τα πιο δημοφιλή συστατικά που χρησιμοποιούνται στα προϊόντα ομορφιάς Vegan μπορούν να εμπεριέχουν αιθέρια έλαια από φυτά, και ορυκτή λάσπη. Όμως το πιο σημαντικό δεν είναι η λίστα με τα συστατικά, αλλά εάν το προϊόν έχει ελεγχθεί σε ζώα.

vegan

Πολλές εταιρείες καλλυντικών χρησιμοποιούν ευάλωτα ζώα για να ελέγξουν εάν η κρέμα ή κάποιο άλλο προϊόν ομορφιάς που πρόκειται να κυκλοφορήσουν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Το να είναι κάποιος πειραματόζωο μπορεί να είναι πολύ επώδυνο και βλαβερό για την υγεία και για αυτό οι άνθρωποι δεν είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε αυτή την διαδικασία. Αντίθετα, εκμεταλλεύονται τα καψερά τα ζώα τα οποία δεν μπορούν να πολεμήσουν για τα δικαιώματά τους. Πώς μπορείτε να ελέγξετε εάν το προϊόν που θέλετε να αγοράσετε έχει ελεγχθεί σε ζώα; Όλα τα προϊόντα που δεν έχουν ελεγχθεί σε ζώα έχουν το Πιστοποιητικό Vegan ή Leaping Bunny. Πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι το σαπούνι ή η οδοντόκρεμα που χρησιμοποιούν μπορεί να περιέχουν πολλά συστατικά τα οποία δεν μπορούν να θεωρηθούν υγιεινά ή ασφαλή. Στην τυπική οδοντόκρεμα, μπορούμε να βρούμε δηλητηριώδες φθορίδιο.

Σύμφωνα με το FDA (Οργανισμός διαχείρισης φαγητών και φαρμάκων), το φθορίδιο μπορεί να ενδυναμώσει τα δόντια και να μειώσει τον κίνδυνο τρυπών στα δόντια. Από την άλλη πλευρά, υπερβολικές ποσότητες φθοριδίου μπορούν να προκαλέσουν αποχρωματισμούς στα δόντια, καταστολή του ανοσοποιητικού, καταστροφή στο νευρικό σύστημα και να προκαλέσουν πολλών ειδών καρκίνους. Η οργανική οδοντόκρεμα αν και εμπεριέχει πολλές φορές λιγότερα από 4 συστατικά, είναι το ίδιο απολετεσματική στην καταπολέμηση της πλάκας. Αυτή την εποχή είναι πολύ συνηθισμένα τα απίστευτα βλαβερά parabens στα εμπορικά προϊόντα ομορφιάς. Δεν γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι ότι η υπερβολική έκθεση σε parabens είναι υπεύθυνη για πολλά δερματικά προβλήματα και μολύνσεις. Μπορείτε λοιπόν να συνεχίσετε να αγοράζετε τα κλασικά καλλυντικά ή μπορείτε να αγοράσετε αυτά που έχουν την εικόνα με το ‘κουνελάκι’ στην συσκευασία εάν θέλετε να παραμείνετε υγιείς και δυνατοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *